Ostre Smaki

    • Krok 1
      Mrożony szpinak rozmroź, odciśnij nadmiar wody. Świeży umyj i osusz.
    •  
      Szpinak na ostro – krok 2
      Krok 2
      W garnku podsmaż cebulę. Dodaj szpinak i zalej warzywa sosem Knorr wymieszanym ze śmietaną. Wszystko zagotuj.
    •  
      Szpinak na ostro – krok 3
      Krok 3
      Całość dopraw gałką muszkatołową, pieprzem cayenne i zmiksuj dokładnie w blenderze. Posyp serem i zapiekaj przez 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 °C . Podawaj z chipsami tacos. Tak przygotowany szpinak to idealna przekąska lub dodatek do mięs.


Dodaj komentarz






Dodaj

© 2013-2024 PRV.pl
Strona została stworzona kreatorem stron w serwisie PRV.pl